Kapellenbaan arrangement

Maak uitgebreid kennis met ons bijzondere landschap en haar kunstschatten tijdens een dag-arrangement Kapellenbaan in het Land van Cuijk

Met thema’s als rust en bezinning verbindt Kapellenbaan het fenomeen van oude weg- en veldkapellen met hedendaagse kunstwerken.
 
Begeleidt door drs. Piet de Jonge, curator van Kapellenbaan en oud-hoofdconservator van Museum Boijmans van Beuningen maakt u op een bijzondere wijze kennis met deze unieke route. Daarmee verdiept u tevens uw kennis over hedendaagse kunst en religieus erfgoed. En ontdekt u de bijzondere schatten van onze prachtige omgeving. 

Datum:
Vrijdag 7 oktober 2022 van 10.00 – 17.00 uur
(aansluitend facultatieve borrel)

Prijs: 
€ 77,00 per persoon, exclusief aansluitende borrel. 

Aantal deelnemers: 
Minimaal 15 en maximaal 19 (bij minder deelnemers gaat de dag niet door en worden de kosten gerestitueerd). 

Programma:

  • 10.00 uur: Koffie/thee en gebak in het Oorlogsmuseum Overloon. Welkom door directeur Erik van den Dungen en inleiding door Piet de Jonge.
  • 10.30 uur: bezoek aan de installatie ‘Hemel en Hel’ van Eveline Visser (in twee of drie groepen). In aanwezigheid van de kunstenares. 
  • 11.30 uur: vertrek naar Vierlingsbeek en bezoek aan ‘Kloostergang’ van Sachi Miyachi 
  • 12.30 uur: vertrek naar ’t Veerhuis in Oeffelt voor een heerlijke lunch 
  • 14.00 uur: bezoek aan het Kruisherenklooster in Sint Agatha. Hier bekijkt u het werk ‘Shelter (St. Agatha)’ van Maria Roosen. Daarnaast bezoekt u de kloosterkerk met het bijzondere Mauritsraam (ca. 1618). 
  • 15.30 uur: vertrek naar Cuijk. In de Heilige Martinuskerk maakt u kennis met het Severijnorgel (1625/1650, een van de tien belangrijkste kerkorgels in Nederland) en geniet u van een mini-concert door Marga Arendsen. 
  • 17.00 uur: Borrel in nabijgelegen horecagelegenheid

Vervoer en startplaats:
U reist met eigen vervoer. We verzamelen in het restaurant van het Oorlogsmuseum, Museumpark 1 te Overloon. 

Wilt u liever niet zelf rijden dan kunnen wij voor € 35,00 per persoon vervoer regelen (bij 7 personen).

Informatie en boeken:
Voor vragen kunt u mailen via info@kapellenbaan.nl. Via dit mailadres kunt u ook informeren naar georganiseerd vervoer en dergelijke. 

Voor groepen die zich wensen aan te melden kunnen we een afzonderlijke dag plannen. 

Koop uw ticket hier.

En! Geniet wat langer van onze mooie streek en maak er een lang weekend van. Informatie over verblijven vindt u op Visit Land van Cuijk