Verdieping

Op deze pagina gaan we een laag dieper en breder in op Kapellenbaan. Zo vindt u hier activiteiten die in het verlengde van het project liggen. Die zelfreflectie en bezinning als overeenkomst hebben. 

Hinde Walk biedt solo pelgrimstochten met een meditatief karakter langs de kloosters van Velp, Sint Agatha en Boxmeer. Om te ontmoeten, te verbinden, te onthaasten, te vertragen, te bezinnen, los te laten, te reflecteren en vooral om te genieten! Bekijk hier het aanbod: www.hindewalk.nl 

Het Pieterpad, wellicht de bekendste langeafstandswandeltocht van Nederland voert u in onze regio van Gennep naar Vierlingsbeek. Daarbij passeert het pad het werk ‘Panta’ van Atelier Van Lieshout.
Een project met de focus op rust en bezinning en het 'alles' ervaren. www.pieterpad.nl 

De Walk of Wisdom is een pelgrimage van ongeveer een week lopen met telefoon en internet zoveel mogelijk uit. De tocht is niet verbonden met een religie en gaat uit van de gedachte dat alle mensen onderdeel zijn van dezelfde planeet en hetzelfde leven. De tocht start in Nijmegen en passeert het uiterste noorden van ons projectgebied. www.walkofwisdom.org

Kloosterpad Noord-Brabant. In 2021 viert Noord-Brabant het Jaar van het Klooster. Dit valt onder meer samen met het 650-jarig jubileum van het Kruisherenklooster in St. Agatha (locatie van de Mariakapel van Maria Roosen). In dat kader wordt er momenteel een kloosterpad ontwikkeld. Start en finish liggen in Den Bosch. Relevante informatie kunt u te zijner tijd op deze site vinden.