Kloostergang

Kloostergang

Sachi Miyachi
Kloostergang, 2021
Materiaal: hout, zeildoek
Locatie: Molenbeek, Vierlingsbeek

Contemplatie in een hedendaagse kloostergang. In het werk van Miyachi kan de bezoeker eindeloos lopen in de vorm van een acht, het teken van oneindigheid. Het werk nodigt uit tot inkeer en zelfreflectie. Miyachi speelt met het contrast tussen natuur en de mens: door naar binnen te kijken verruimt de kijker diens blik naar buiten.
 
De installaties van Miyachi zijn vaak gekoppeld aan performances en gebonden aan een locatie. De grote bouwwerken worden door haarzelf gemaakt, op bijna rituele en obsessieve wijze. De aandacht voor vorm, materialen en detail verraadt haar Japanse afkomst. Haar installaties verbeelden haar visie en reactie op de omgeving, of dat de sociale, architectonische of natuurlijke omgeving is, zoals in dit natuurgebied.

Ook voor Miyachi is het niet de eerste kapel die zij maakte: In 2013 plaatste ze op de rotonde van het Hoofddorpplein in Amsterdam een huisje, The hut – a quiet wedge: een schuilplaats voor wie er wilde verblijven te midden van het drukke verkeer. 

'Kloostergang' werd mede mogelijk gemaakt door R&R Van Rens Boomkwekers die ruimhartig het perceel ter beschikking stelden. 

Dit werk werd geraliseerd door ambachtlieden uit het dorp Vierlingsbeek. Dank aan Wim Geurts, Peter Schoofs, Maarten Evers, Wim de Hoog, Hans Hendriks en Jac Bus. 
 
Sachi Miyachi
Tokyo, 1978, woont en werkt in Amsterdam
www.sachimiyachi.com 
www.mondriaanfonds.nl